Ett dagboksblad från 1 April -06

 

14:30 Satte mig i bilen för att försöka hitta våren.

Resan gick först mot Villagatsbadet där KG sett några storskarvar på morgonen. Den lyste med sin frånvaro som väntat. Bestämde mig för en tur till gamla kanalen där man alltid brukar se nåt. På väg dit flög skarven över bilen på 10 meters höjd men jag hann inte stanna och ta en bild. Nåväl resan fortsatte mot kanalen. Vid åkrarna mellan flygfältet och ån satt ett gäng tofsvipor som ville vara med på bild. Det blev några rätt bra bilder.

 

 

 

När jag skulle fortsätta hörde jag en massa kajor som väsnades mot ån. Anledningen var att en duvhök slagit en kaja mitt på åkern. Tog några bilder (på alldeles för långt håll).

 

Kalas!

 

Helt plösligt dök en till duvhök upp.

 

Jag är också hungrig!

 

Den e bara min!

 

Dom bråkade lite och den med kajan lyfte med bytet och flög därifrån.

 

Samtidigt flög några vråkar över men dom verkade måttligt intresserade av maten.

 

 

I kanalen vår det ganska tomt nu när öppet vatten finns överallt. Några knipor och en strömstare och två hägrar var vad jag såg.

 

 

Förra helgen såg jag en bäver men den dök innan jag hann ta nån bild . Dom kan hålla andan länge (den kom aldrig upp). Bestämde mig för att ta en tur mot Godby där Stig B såg några tranor. Jag såg inga. Vid Hagbylund fick jag syn på nått som jag först tyckte va en sädesärla men det visade sig vara en snösparv.

 

 

 

Det var första gången jag såg en sån. Kul. Fortsatte en bit till jag fick syn på nått smått ute på åkern. Några ängspiplärkor fick jag fram att det var.

 

 

 

Rätta mig om jag har fel.

 

Nu var det dags att åka hem eftersom vi skulle ha främmande på kvällen. Men vad var det som satt där på stenen om inte en stenskvätta.

 

 

Undrar om det är tidigt att se såna?

 

 

16:30 Hemma igen.

 

Allt är alldeles sant och inget aprilskämt. Det var en fin dag.

 

Lars A