*** Fågelbordsräkning 2018/2019 ***

Klicka här för aktuellt resultat.


Vinterns fågelbordsräkning börjar v48 och pågår till och med v13.

Vi välkomnar alla bidrag, inte bara från medlemmarna! Bjud gärna in era grannar eller vänner att delta i räkningen så får vi ett större underlag. Tänk också på att det är ett bra sätt att lära barnen våra vanliga fåglar.

Fågelbordet skall finnas i Arboga kommun.

Rapportering sker i slutet av varje vecka (eller så ofta ni kan och har möjlighet). Rapporten skall innehålla arter (gärna uppskattat antal av varje art) , plats och rapportör.
Använd Excelbladet som finns att ladda ner här nedan. I det finns en automatisk beräkning som visar antalet arter/vecka samt totalt, så slipper ni (och jag) räkna själva.

Använd samma exelblad under hela perioden och skicka en kopia vid varje rapporttillfälle. OBS! Använd inte föregående års fil eller en modifierad fil!

Skicka rapporter och eventuella bilder med e-post till webansvarig. Skriv "Fågelbordet" som ämne. Har du inte tillgång till Exel, så kan du skicka en enkel rapport med e-post. Försök då att ange arterna i bokstavsordning.

Här finns en rapportmall och artlista (excel) som kan vara ett lämpligt underlag för rapporten.

Det är inte antalet arter som är viktigast utan antalet rapporter. Har man t.ex. talgoxe 5 veckor i streck så rapportera den varje vecka.


*** Lycka till ***


Har ni några roliga bilder från matningen så skicka gärna in dem så publicerar vi dom på hemsidan.

Copyright @ Stig Blom.

Copyright @ Stig Blom.

Copyright @ Stig Blom.

Copyright @ Stig Blom.

Copyright @ Stig Blom.