*** Fågelbordsräkning 2019/2020 ***

Klicka här för aktuellt resultat.


Vinterns fågelbordsräkning börjar v49 och pågår till och med v09.

Vi välkomnar alla bidrag, inte bara från medlemmarna! Bjud gärna in era grannar eller vänner att delta i räkningen så får vi ett större underlag. Tänk också på att det är ett bra sätt att lära barnen våra vanliga fåglar.

Fågelbordet skall finnas i Arboga kommun.

Rapportering sker i slutet av varje vecka. Rapporten skall innehålla arter (gärna uppskattat antal av varje art) , plats och rapportör.
Använd Excelbladet som finns att ladda ner här nedan. I det finns en automatisk beräkning som visar antalet arter/vecka samt totalt, så slipper ni (och jag) räkna själva.

Använd samma exelblad under hela perioden och skicka en kopia vid varje rapporttillfälle. OBS! Använd inte föregående års fil eller en modifierad fil!

Skicka rapporter med e-post till webansvarig. Skriv "Fågelbordet" som ämne. Har du inte tillgång till Exel, så använd ett format som är kompatibelt med Excel.

Här finns rapportmallen med artlista (excel) som ska användas för rapporten.

Det är inte antalet arter som är viktigast utan antalet rapporter. Har man t.ex. talgoxe 5 veckor i streck så rapportera den varje vecka.


Nytt för i år är att ett vandringspris kommer att lottas ut bland deltagarna. En fin tavla med fågelmotiv skänkt av Cecilia G.
*** Lycka till ***